Vopsirea cu Annie Sloan Chalk Paint™ este extrem de ușoară. Cureți suprafața, vopsești, sigilezi.  Totuși sunt niște greșeli, care ar putea strica tot efortul depus. Le-am adunat, ca tu să le eviți, și pentru a salva timp și bani.

 Curățare
 Ștergeți suprafața cu un burete/cârpă/lavetă, apă calduță, detergent de vase și clătiți. Așteptați până se usucă complet.pexels-ketut-subiyanto-4353608
– NU băgați obiectul în apă abundentă (nici în vană, nici în lighean). Lemnul absoarbe apa și poate crăpa!
– NU șlefuiți vechiul lac, doar dacă e denivelată suprafața. Lacul vechi blochează taninii, ce vor ajunge la suprafață odată ce-l îndepărtați!

Vopsire
Aplicați vopseaua cu pensula, trafaletul sau pistolul. Așteptați să se usuce primul strat de vopsea înainte de a aplica următorul, altfel riscați să luați primul strat.
Annie-Sloan-using-Chalk-Paint-furniture-paint-in-a-mix-of-Florence-and-OId-White-to-paint-a-table-using-a-Flat-Brush-1200-1024x1024
– NU uitați să amestecați vopseaua înainte de folosire!
– NU vopsiți direct din cutie, și mai ales nu dizolvați vopseaua în cutie! Folosiți un recpient pentru vopsire, astfel riscați ca vopseaua rămasă să se strice de impuritățile de pe pensulă sau din cauza bacteriilor din apă.
– NU aplicați vopseaua pe un strat umed de vopsea!
– NU uitați să luați în considerare temperatura și umiditatea din cameră, mai ales la timpii de uscare
– NU încercați să acoperiți taninii sau petele cu un nou strat de vopsea! E absolut de prisos, necesită blocare (cu un lac special).

Sigilare cu lac sau ceară adecvat pentru vopsea pe bază de apă. Dacă preferați un lac mai ieftin, asigurați-vă că nu dizolvă vopseaua pe bază de apă. (Pe poză vedeți o încercare cu un lac ce dizolvă vopseaua).

166882012_1167870500301553_6731247669534356587_n

– NU aplicați lacul/ceara în strat gros!
– NU aplicați stratul de sigilare pe o suprafață netedă (înainte de lăcuire e bine să treacă 24 de ore de la ultimul strat de vopsea)!
– NU UITAȚI să indepărtați imediat surplusul de ceară!
– Timpul pentru întărirea totală a cerei este de 4 săptămâni, și al lacului e de 2 săptămâni. Până atunci fiți blânzi cu suprafețele finisate.
– NU curățați suprafața ceruită cu spirt sau cu produse ce conțin alcool !

 

        +1 DACĂ CEVA VI SE PARE NEOBIȘNUIT, ÎNTREBAȚI DISTRIBUITORUL, pentru că a văzut deja de toate și va avea soluții. Cutia de vopsea vine la pachet cu ajutorul expertului, profitați!
        Aici aveți lista distribuitorilor:

Contact