Culoarea anului 2022 stabilit de Institutul Pantone cere creativitate și cunoștințe de teoria culorii, dacă dorim să o introducem în designul interior sau garderobă. Noi vă oferim acum trei scenarii. Vă recomandăm să folosiți această culoare ca și culoare de accent. Dacă doriți să îi oferiți rolul principal, tot ce se află în jur trebuie să fie în tonuri calde sau aproape neutre.

Very Peri este o nuanță foarte asemănătoare cu culoarea Old Violet de pe paletarul Annie Sloan Chalk Paint™. Prima lor caracteristică comună este, că ambele își schimbă aspectul datorită luminii, ce cade pe ea. Câteodată par albastre, altă dată mov ba chiar și gri.   Old Violet e o culoare cu multe fețe, și pentru a nu vă duce în eroare, noi vom combina Very Peri de pe paletarul Pantone cu culorile de pe paletarul Annie Sloan Chalk Paint™.

  1. Paleta echilibrată cu Very Peri

Dacă alegem culori complementare lângă această nuanță, vom accentua prospețimea violetului. Very Peri va părea o culoare vibrantă, prospătă și plină de viață.

Old Ochre

2. Paleta natural armonioasă cu Very Peri

Combinată cu nuanțe de primăvară: verde și albastru, dar și culori de pământ, Very Peri va deveni un dirijor de armonie. Parcă aceste tonuri o îmblânzesc și o fac mai caldă.

Old Ochre (1)

3. Paleta capricioasă plină de optimism

Combinat cu rozuri, Very Peri devine o culoare stabilă, disciplinată, lăsând rolul de a atrage atenția rozului vibrant. O paletă boemă, extrem de vie și veselă, cu un Very Peri ce pare mai mult albastru, decât mov. O paletă ce  încurajează expresia și experimentarea.

Old Ochre (3)

 

Avem încă o grămadă de idei, pe care le vom încerca și revenim cu prezentarea lor. Până atunci vă întrebăm pe voi, cu ce ați combina acest mov special și proaspăt?