Distribuitorul nostru, Puskai Melinda de la Allmycrafts s-a săturat de bucătaria ei rustică, și s-a gândit să-i dea un aer scandinav. Ne povestește ce pași a urmat:

8k

Dintotdeauna mi-am dorit bucătărie albă, astfel când ne-am mutat la țară, singurul lucru pe care-l știam la sigur era culoarea bucătăriei. Mobila am făcut-o la comandă. Nu avea rost să fie din lemn, care apoi să fie vopsit, ci ca material am optat de MDF, mai ales că vroiam gravuri, curbe. Ei, asta a ieșit acum 9 ani… Am vrut eu o insulă, dar inițial nu încăpea.

13k 10k

Între timp casa a suferit câteva modificări, am mărit spațiul, așa că ne-am făcut cu soțul o insulă din biroul lui din copilărie și un blat de masă veche. Pe front am aplicat lambriu vechi scos din verandă. L-am șlefuit, și i-am dat un color wash cu Svenska Blue să se vadă structura lemnului. Insă când am aplicat lacul, s-a îngălbenit de tot. M-am uitat la ea așa vreo doi ani (bărbații nu suferă prea multe schimbări deodată…). Anul acesta înainte de Paști am zis că îi trebuie în sfârșit schimbarea! Și a culorii, dar și a stilului. Din rustic country am zis să-i dau o tentă scandinavă cu un albastru suprem. (Am lucrat seara la lumina artificială, de acolo diferenta de nuanțe.)

IMG_20210401_191351 IMG_20210401_193609 IMG_20210401_202855

Aveam la îndemână vopsea de perete Aubusson Blue, care de altfel pe pereți arăta mult mai închis la culoare. Dar aici fiind în față cu ferestre mari, are o nuanța mult mai delicată, mai vie. Am dat trei straturi, cu uscare cu tot mi-a luat cam o oră jumate.

4k

Materiale folosite:

IMG_20210408_113736