Cred că majoritatea persoanelor pasionate de design interior, styling și restaurare care locuiesc în Satu Mare au ajuns măcar odată la tine în atelier. Réka, povestește-ne care au fost începuturile atelierului Cochet Home Decor?

În 2015 la propunerea mamei mele mi-am deschis micul meu magazin. Până la marea deschidere cam doi ani mi-au luat pregătirile. La început am funcţionat ca  un magazin de design interior, după care pas cu pas ne-am extins. Atmosfera magazinului a impresionat clienţii fideli şi mă întrebau ce vopsea am folosit la mobila din magazin. După deschiderea magazinului la sfatul lui Puskai Melinda, country agent Annie Sloan Chalk Paint am participat la un workshop pentru a deveni distribuitor zonal, stockist de vopsea Annie Sloan. Aici am înţeles ce înseamnă şi cât de bine e să faci parte de această echipă.

BZS_6880

Dar de fapt cine este Sógor Réka? Care este povestea ta?

Reka2

Drumul meu a fost destul de întortocheat, dar după părerea mea, toate își au un rost în viaţă, fără acest drum nu aş fi ajuns aici. Am terminat liceul la profilul ştiinţele naturii, după care am plecat în Ungaria la Debrecen unde am terminat la profilul inginerie biologică. În timpul facultăţii am hoinărit prin mai multe oraşe europene de unde m-am întors cu multe indei şi inspiraţii. În vacanţe ajutam la afacerea familială, magazin de flori unde mă ocupam şi cu design interior.

BZS20767

 

IMG_20191010_134420-01 (1)

De la foarte multe persoane care au încercat vopselele Annie Sloan Chalk Paint am auzit că s-au îndrăgostit la prima întâlnire, adică la prima încercare. La tine cum fost?

Prima dată am auzit de vopseaua Annie Sloan la un workshop, în Budapesta, dar nu am avut ocazia să le încerc acolo. În 2017 am avut destulă mobilă folosită strânsă pentru deschiderea propriului magazin şi atunci am comandat prima cutie de vopsea, dar încă nu ştiam că o să se schimbe totul. Faţă de vopselele folosite anterior, am constatat că sunt de o  calitate superioară privind aderenţa, acoperirea, iar după această experienţă nu am mai folosit altă vopsea.

IMG_0636

 

IMG_20180913_121431-01

 

Precum știm primii pași într-o afacere nu sunt ușori. Când ți-ai facut planul de afaceri ce a fost cel mai important lucru pe care l-ai luat în considerare?

O afacere niciodată nu e uşoară, întotdeauna are greutăţile ei. Am vrut să creez o mică afacere, care nu a existat în Satu Mare, unde clienții intră cu drag. Parte mai grea a fost că nu ştiam  cât de deschişi vor fi sătmărenii pentru acest stil, care va fi ecoul magazinului. După deschidere clienţii mulţumiţi m-au liniştit că am luat decizia bună, am un stil unic  şi a meritat oboseala. Până în ziua de azi mulţi clienţi îm spun că s-ar muta cu plăcere în magazinul meu.

IMG_20190702_201452-01

Modelul de business Annie Sloan este mai puțin cunoscut în România, cum ai reușit să te familiarizezi cu acesta? Ai avut greutăți?

Acest model de afacere e diferit faţă de ce am cunoscut eu, cu multe reguli la care trebuie să ne aliniem. În alte domenii e mare rivalitate, dar noi ne ajutăm reciproc. Pentru Annie Sloan nu suntem numai un număr, ea îşi cunoaşte distribuitorii personal chiar dacă suntem mai mult de 1000 de persoane în toate lumea. Aceată abordare ne dă sentimentul de familie. Distribuitorii Annie Sloan sunt aleşi după stilul unic şi viziunea lor aparte, iar experienţa lor ajută foarte mult clienții.

IMG_20200608_212624

Atelierul Cochet Home Decor este parcă desprins dintr-un film romantic. Culorile pastelate, piesele care s-au renăscut sub mâna ta au un fler romantic. Povestește-ne puțin despre activitățile voastre?

Îmi place foarte mult să recondiţionez mobilă veche, să-i dau o altă viaţă, dar din păcate timpul nu-mi permite să mă angajez în aceata activitate, dar cu multă plăcere îmi consiliezi clientele care sunt la început de drum şi au nevoie de sfaturile mele. Dacă cineva doreşte să înveţe mai aprofundat le aştept cu multă plăcere şi la workshopurile mele. La aceste workshopuri lumea exterioară dispare şi se concentrează doar pe creativitate. Îmi plac provocările şi câteodată accept solicitări unde trebuie să aduc un pic de atmosferă romantică, aşa a fost ultima mea lucrare la un picnic în vie.

IMG_20200830_144140_686

În toți acești ani de la folosirea vopselelor Annie Sloan Chalk Paint ai lucrat la foarte multe proiecte frumoase. Presupunem că ai totuși proiecte de suflet cu o poveste aparte. Care sunt aceste proiecte?

Cine a vopsit odată mobilă ştie ce stare de spirit pășește. Am avut proiecte mai uşoare, dar şi mai grele şi toate le-am făcut cu multe pasiune. Pare ciudat dar de fiecare mobilă mă despărţeam greu, dar am câteva de care nu mă pot despărţi, pentru mine e de neînlocuit. Întotdeauna ultima ma mea lucrare e cea mai dragă. Ultima lucrare mare am făcut-o în propriul magazin pentru a acorda vizibilitate mai mare vopselelor.  Am construit un perete din 44 de cutii hexagonale, pentru fiecare culoare o cutie, care am vopsit-o în culoare ei.  A fost foarte captivant să lucrez cu atâtea culori deodată.

IMG-20200710-WA0011

Annie Sloan a revoluționat tot ce înseamnă design interior și culori. Pe tine cum te-a marcat? Spune-ne 5 cuvinte care-ți vin în minte legate de Annie Sloan. 

  • uşor de folosit – în lume agitată e important ca în timp scurt să obţinem schimbări majore
  • versalitate – după ce am folosit vopseaua am ştiut că pot vopsi orice
  • inspiraţie – echipa lui Annie Sloan ne inundă cu foarte multe idei
  • ecologic – vopsesc cu inima împăcată şi mobilă pentru copii.
  • nu există reguli – pot să mă joc

Dacă un peștișor de au ar îndeplini 3 dorințe pentru Cochet Home Decor care ar fi acelea?

Mă consider norocoasă pentru că mă ocup cu ce-mi place mai mult, deci prima dorinţa ar fi ca să pot lucra în continuare cu aceeaşi pasiune cu care am început. Mă bucur când aud de la cliente că le inspir, a doua dorinţă ar fi ca niciodată să nu-mi dispară inspiraţia şi ideile. Iar ultima dorinţă ar fi ca fiecare client care intră în magazin să plece satisfăcut.

IMG_20200219_113936-02 (1)