O poveste Boho chic cu textură și finețe în Living Coral, după cum povestește creatoarea: Enikő Szentannai.

reszlet5

 

Comoda am moștenit-o de la mătușa mea. Furnirul era serios afectat pe blat și pe fețele sertarelor. Am încercat să șlefuiesc aceste părți, fără prea mult succes. Soluția optimă părea folosirea unei vopsele texturate pentru a masca defectele. Prefer mai degrabă genul acesta de soluție, decât chituirea și șlefuirea la infinit: texturarea formează contrast incitant cu suprafețele netede.

folyamatban1

Culoarea de bază este Living Coral, obținută din amestec de Emperor’s Silk și Tilton. Am aplicat vopseaua cu pensula rotundă în toate direcțiile. În al doilea strat am adăugat și Saltwash pentru a avea o acoperire mai bună și pentru a scurta timpul de uscare.

folyamatban

După uscare, pe fețele sertarelor am aplicat pe alocuri prin tehnica ’drybrush’ nuanța Frech Linen. Pe blat și pe laterale am vrăjit modele misterioase cu șabloane, ștampile și un pic de Country Grey.

reszlet6

Am șlefuit colțurile să obțin un contrast mai pronunțat cu zonele texturate.

reszlet4

Înterioarele sertarelor le-am vopsit în French Linen, apoi le-am decorat cu ștampile – ceea ce a devenit marca stilului Blue Brush.

reszlet1

Am tratat piesa cu ceară transparentă. Ador șă șlefuiesc primul strat de ceară (încă proaspătă) cu un burete de șlefuire fin. Suprafața devine mătăsoasă, finețea ei nu se compară cu alte finisaje: nu rămân urme de pensulă sau denivelări. După primul strat șlefuit desigur e nevoie și de un al doilea strat de ceară, pentru a-i spori durabilitatea.

egesz2

Comoda nu-și caută stăpân nou: este o moștenire de care nu mă pot despărți. În magazin ne servește foarte bine, sertarele adânci ascund majoritatea ustensilelor.

 

Recondiționare realizată de Enikő Szentannai.

 

Materiale folosite:

Vopsele din gama Annie Sloan Chalk Paint în următoarele nuanțe:

Alte materiale:

Ustensile: