Abia am așteptat toamnaaaa!

Natura ne zâmbește din nou și noi suntem nerăbdători să o aducem în casă! Este important însă să fie cât de sustenabil se poate!

Distribuitorul nostru Annie Sloan Réka Sógor, de la atelierul Cochet Home din Satu-Mare ne-a arătat un decor extrem  de simpu de realizat, și tot ce aveți nevoie o găsiți la ea + că vă poate da și trucuri pentru realizare!

Prietena noastră și-a făcut un obicei, de ani buni – la început de octombrie vopsește dovleci, elemente decorative simple, dar spectaculoase! S-au  realizat decoruri în diferite culori și diferite modele:

Dovleacul Abusson Blue

image_6483441 (2)

Pentru decorare am ales mulajul Acanthus Scroll, după care am evidențiat părțile decorate cu Gilding Wax. Marele avantaj al unui dovleac ceramic este că absoarbe foarte repede vopseaua, astfel  se usucă rapid. După ce am realizat matrițele, le-am lăsat să se întărească (maxim 10 minute). Trebuie să fim atenți, deoarece dacă matrițețele se întăresc prea mult, aceastea vor crăpa la lipire. Am lipit matrițele cu adeziv impermeabil, iar apoi le-am vopsit. După două straturi de Aubusson Blue – vopsea Annie Sloan Chalk Paint™ – am fixat vopseaua cu ceară transparentă.  Ceara metalică îi conferă o textură suplimentară suprafeței vopsite și evidențiază detaliile.

unnamed (2)

 Dovleacul Burgundy

image_6483441 (1)

La vopsirea dovleacului bordo am folosit tehnica blending, adică amestecarea a mai multor culori în aceeași timp pe suprafață. Aici am folosit tot vopsea Annie Sloan Chalk Paint™, nuanțele Burgundy, Capri Pink și Tilton.

image_6483441 (3)

Dovleacul Arles

unnamed (1)

Pașii sunt aceeași ca și la dovleacul albastru, doar aici în loc de ceară metalică am antichizat intregul dovleac cu ceară închisă! Dacă nu v-am convins, urmăriți montajul de mai jos, și convingeți-vă singuri cât de ușor este!

Foto/video: Cochet Home

Produse Annie Sloan: Cochet Home