Cum se împacă contabilitatea cu vopsitul mobilei cu Annie Sloan Chalk Paint?

Contabil de profesie, Eni Groza REinterpretează de ceva vreme. Echipa noastră a participat alături de ea la realizarea unui proiect cu șabloane și vopsea Annie Sloan Chalk Paint, desigur nu au lipsit nici întrebările. 

Ce înseamnă pentru tine vopsirea mobilei?

Pentru mine vopsirea mobilei înseamnă în primul rând relaxare. Fiind contabil de meserie, când am făcut primul proiect, am realizat ce activitate relaxantă este. Mi-a dat multă energie. Primul proiect a fost în urmă cu 2 ani, am cumpărat de la Oser (târg de vechituri din Cluj-Napoca) un set format dintr-o băncuță și 2 scaune din fier forjat. Le-am vopsit în turcoaz. Sunt foarte frumoase și acum le mai folosesc. Îmi sunt dragi, deoarece îmi amintesc de momentul în care m-am apucat de acest hobby frumos.

Nu demult ai REvopsit o bucătărie realizată din PAL, era un proiect nou?

Proiectul cu mobila de bucatărie m-a „găsit” de pe o pagină de Facebook. Am realizat o pagină doar pentru a aduna toate pozele cu proiectele mele, și o clientă a insistat s-o ajut să vopsească o mobilă de bucătărie. Inițial i-am zis ce are de făcut, de unde să ia materiale, ustesile, dar mi-a spus că nu prea are ea timp pentru așa ceva. Eu am fost dispusă să o ajut, dar cu condiția să nu fie urgent. Așa că am luat-o pe mama cu mine și ne-am apucat de treabă.
IMG_7478

Simțim aici o provocare. Cum de ai acceptat acest proiect?

Sincer? Pentru că nu am mai vopsit niciodată mobilă de bucătărie. Gresie am vopsit, mobilă am vopsit, fier forjat am vopsit, 100 de scaune pentru o pensiune am vopsit… Simțeam că am nevoie pentru experiență și de un proiect de bucătărie.

IMG_7525 (1)

Ce părere ai despre produsele Annie Sloan Chalk Paint?

Produsele Annie Sloan sunt geniale! Nu am un produs preferat, culorile sunt extraordinare, vopseaua e ușor de aplicat, pensulele de asemenea. Sunt încantată de tot ce înseamnă Annie Sloan.

IMG_7764

Din roșu aprins un alb foarte elegant. Cum a fost această „călătorie”?

Clientul a zis din start că vrea din roșu aprins, alb. I-am explicat frumos că eu folosesc doar pensula, și că va fi mult de lucru, straturi mai multe, dar am asigurat-o că folosind produse Annie Sloan Chalk Paint va ieși bine. Aveam puține emoții dar a fost mai greu până am făcut primul pas. Mama era puțin sceptică, mă tot întreba dacă sunt convinsă că va ieși bine, cred că a avut și ea câteva nopți albe.

Ai acumulat multe cunoștințe tehnice – care erau pașii pe care i-ai urmat?

Am degresat foarte bine mobila folosind detergent de vase și apă. Am avut puțină vopsea gri și am amestecat cu alb pentru primul strat. I-am zis de câteva ori clientei că primul strat e horror și să nu mă trimită acasă. Am avut noroc că i-am zis încă de la început, înainte să aplic primul strat, deci a fost pregătită. Mai ales fiind suprafața lucioasă, știam cum va fi primul strat. Am folosit pensulele rotunde Annie Sloan, sunt superbe. Le folosesc deja de 2 ani și încă arată foarte bine și funcționează cum trebuie.

Primul strat s-a transformat în maro, apoi peste două zile am aplicat primul strat de alb. Deja parcă parcă nu mai arăta așa de ciudat. Apoi al doilea strat de alb deja arăta bine. Al treilea a acoperit tot, s-a uniformizat foarte bine culoarea, era deja o altă bucătărie.  Când să merg să aplic lacul (am folosit Cedria – sunt foarte încântată de el, se întinde foarte bine și ușor), clienta mi-a transmis că ar vrea și ceva șabloane aplicate ca să nu fie totul perfect alb.  Am aplicat șablonul, a ales spical, am folosit nuanța Graphite. Apoi am dat peste el cu lac și gata.

        IMG_7523

Și rezultatul? Mulțumită?

Rezultatul a fost pe măsură. Mama tot zicea „a ieșit, a ieșit” 😊, eu încercam să par sigură pe mine „normal, cum să nu iasă cu vopseaua asta?” – dar numai eu știam ce emoții aveam…. Eram încântată de rezultat, mai ales de reacția clientei – a fost foarte faină. Trimitea la toata lumea poze, lumea începea să se gândească că vor și ei. I-am zis că anul acesta nu mai iau „bucătării”. La  câteva zile după finalizare, clienta mi-a spus că și mama prietenului ei vrea să își revopsească bucătăria, și a cerut lista materialelor și ustensilelor de care are nevoie ca să se apuce de treabă. I-am trimis poze cu vopsea, cu lac, pensule, tot tot. Deci lumea are nevoie de cineva care să zică „da, am vopsit bucătăria… da, cu mari emoții, dar se poate. Dacă un contabil a reușit, toată lumea poate! “IMG_9359 (1)

Cam acesta este mesajul meu pentru toată lumea: să aibă curajul să se apuce de treabă! Da, există acum materiale de calitate foarte bune, pensule, lac, tot ce vrei. Trebuie cineva doar să îți zică „se poate”! Și da, se poate! Oricine poate să facă. Ce se poate întâmpla cel mai și cel mai rău? Să nu îți placă culoarea care a ieșit… Asta e, iei altă culoare. E distractiv. Oricum, îmi place ce văd în ultima perioadă pe grupurile Facebook din România, că tot mai multă lume alege să își recondiționeze mobila, gresia, faianța, bucătăria. E o mare bucurie și ajut cu sfaturi de fiecare dată când am ocazia.

Care va fi următorul proiect?

Următorul proiect încă nu știu care va fi. Cred că urmează să fac cadourile de Crăciun cu ajutorul vopselelor Annie Sloan. Mă gândesc la suporturi de lumânări din lemn, folosind șabloane, să fac cu tot felul de mesaje, plăcuțe din lemn cu mesaj… cam acestea ar fi pe anul acesta.

124155638_707571203212905_8405390866351105873_n