Clar că logoul lui Annie Sloan nu s-a născut cu un pix în mână. Nuuuuu! Și nici nu a fost creat de vreun grafician. Annie a ales o metodă inedită, italiană de felul său, numit: sgraffito să creeze semnătura ce apare pe fiecare produs creat în manufactura din Oxford.

Sgraffito este o tehnică veche de pictura decorativă și este extrem de simplă. Vopsiți primul strat de vopesea în mai multe culori, apoi acoperiți suprafața cu o culoare. Trucul este să lucrați cu vopsea încă umedă și să vă zgâriați designul pe a doua suprafață pentru a dezvălui culorile de sub acest strat. E o tehnică pe cât de ușoară, atât de spectaculoasă, așa că nu ne mirăm, că semnătura lui Annie, logo-ul Annie Sloan Chalk Paint a fost creat cu această tehnică. 

Scraffito signature.lores

 

Dar nu e singurul proiect cu această tehnică a lui Annie. A redecorat o masă cu care se mândrește, rezultatul fiind parcă o pictură. Cine spune că pictura trebuie să atârne pe perete și nu poate fi un obiect funcțional? La Annie arta și obiectele uzuale merg mână în mână. Dacă sunteți curioși de procesul întreg, click pe blogul lui Annie.

tmp515282997201600512