„Inteligenta te duce de la A la Z. Creativitatea te duce oriunde”. Citim de la renumitul fizician Albert Einstein. Oare ce înseamnă creativitatea? Cine este intitulat o persoană creativă? O idee nouă,  un proiect  nou cretiv (fie că este vorba de artă, poezie, muzică chiar și știință) care este pur și simplu ALTFEL, se abate de la orice, deja bine cunoscut , care iese din tiparele cotidianului, care revoluționează un domeniu dar care duce la CUNOAȘTERE și îmbrățișează un PROGRES este o considerat ceva CREATIV. Orice persoana care „alcătuiește” astfel de noutăți este considerat o persoană creativă.

AS_FabricSets2016_08

Dar totuși cum am descrie creativitatea? Considerăm că sinonimul creativității poate cuvântul „ALTFEL” este suficient pentru a putea defini creativitatea. Cum putem iesi din tiparele cotidianului? Fiecare dintre noi se izbește de barierele vieții de zi cu zi, dar asta nu înseamnă că trebuie să acceptăm aceste situații, trebuie doar să ne desprindem de ele. Oare cum ne putem să ne desprinde de acestea din viața de zi cu zi și cele pe care societatea în care traim ni le creează? Cum putem gândi ALTFEL? Prin dezlănțuirea creativității care  este în fiecare dintre noi, chiar dacă nu suntem în cunoștință de cauză.

267d059231fe03eae8715594a8f5ff08

Așa s-a întâmplat și cu Annie Sloan care la vârsta de 40 de ani, cu o viață de familie fericită își începe businessul colorat și inventează Chalk Paint, un produs versatil, ecologic într-o manufactură din Oxford, care astăzi are un renume mondial, și răspândește fericire și  voie bună  pretutindeni.

Annie-portraits-2018-image-3

Poate vă întrebați cum poate o vopsea ecologică concepută într-un atelier din Oxford să facă oameni fericiți? Foarte simplu! Datorită calității superioare, versatilității orice idee oricât de nebunatică, ALTFEL și ieșită din comun poate ea să fie, schimbă un anturaj, și o stare de spirit.

Când Annie Sloan a revoluționat o întreagă industrie a tot ceea ce înseamnă creativitate în designul interior, recondiționare, stil,  model de business parcă s-a deschis o lume nouă.

8757c22e45207fd955891692ef140f78

O lume nouă cu o mulțime de posibilități în care ne-a demonsrat în cei 30 de ani de carieră că 42 de culori din paleta de vopsele Annie Sloan Chalk Paint ne transformă  gândirea, ne învață zilnic.

Când vă gândți că ar trebui schimbată mobila în living, sau peretele ar trebui vopsit din nou, sau tapițeria schimbată la fotoliul din birou primul lucru care vă vine în mint este de a cumpăra altul. De câte ori vă gândiți la recondiționare? Să fim serioși nu este primul gând care face parte din realitatea nostră zilnică, însă totuși tendințele din 2020 ne arată că au început să ne placă proiectele hand made, DIY și ne place să mai ales dacă cunoaștem specialiști să apelăm la ei –  poate așa fotoliul moștenit de la bunica cu care avem atâtea amintiri nu sfârșește lângă tomberon și printr-o altă culoare, alte motive prinde viață, o viață nouă și va deveni ALTFEL, datorită faptului că noi am început să ne gândim ALTFEL.

85112c287b3129e4d08c861f236b7283

Odată ce am văzut paleta de culori Annie Sloan, ne-am documentat puțin în acestă lume ne dăm seaman că aceste vopesele au fost concepute în așa fel încât să stimuleze creativitatea fiecăruia. Cu Annie Sloan vopsim tot, dar tot ce ne stă în cale. Fie vorba de lemn, pal, bumbac, fier, plastic, gresie, faianță, perete – orice. Dacă ar fi după noi am vopsi și cerul când nu ne place culoarea însă în cazul cerului ne mulțumește ideea că  doar cerul este limita.

1e7a7f6ff5ec47c430423dab0d258714

Înainte de a renunța la un mobilier vechi, la o tapițerie gândește-te și începe de acolo unde ești, nu contează ce vârstă ai, contează doar ceea ce ai și dacă te macină nesiguranța aplează la cei 6 stockiști din România care sunt mereu la dispoziția ta. Nu renunța ușor.

szek2