Vopsirea mobilei este o formă de viață. Odată ce ați experimenatat transformarea totală a unei piese de mobilă nu mai e cale de întoarcere, un șir de noi proiecte vor urma. Nu degeaba suntem noi comunitatea #vopsimtot

Acest articol vă ajută să obțineți rezultatul dorit încă de la primul proiect.  Vă vom arăta pas cu pas cum să utilizați vopseaua Annie Sloan Chalk Paint ™ și ceara.  Sunteți pregătiți?

Chalk Paint este o vopsea fantastică care poate oferi mobilierului dvs. un aspect cu totul nou în câteva clipe. Nu trebuie să fi un profesionist pentru a obține rezultate uimitoare: alege nuanța ta preferată Chalk Paint și o ceară pentru finisare. Nu trebuie să vă faceți griji nici pentru șlefuire nici pentru grunduire, deoarece Chalk Paint are o aderență incredibilă și poate fi aplicată pe aproape orice suprafață, chiar și pe suprafețe lăcuite și laminate.

În funcție de ce fel de rezultat doriți să obțineți, îl puteți aplica mai gros pentru un aspect rustic, texturat, sau subțire dacă doriți o suprafață modernă, fină. Vopseaua trebuie închisă cu ceară, deoarece acest lucru ii oferă impermeabilitate și durabilitate. Puteți alege lacul ca și finisaj,și atunci nu aveți nevoie de ceară. (Vom scrie despre asta mai târziu.)

DSC00994

PREGĂTIREA SUPRAFEȚEI

Înainte de a începe să vopsiți mobila, îndepărtați mânerele și elementele ce pot fi înlăturate pentru a ușura procesul de vopsire. Apoi spălați bine piesa cu detergent de vase și apă călduță pentru a vă asigura că suprafața rămâne fără murdărie și grăsime. ❗Evitați substanțele chimice foarte puternice cum ar fi clorul sau degresantul de bucătărie. Pentru clătire folosiți doar minimul necesar de apă. Nu scufundați mobila sau nu o introduceți sub jet puternic de apă❗

VOPSITUL

Când deschideți o cutie  amestecați bine culoarea Chalk Paint™ cu un băț, sau lingură.

SFATUL LUI ANNIE: „ Dacă vremea este foarte caldă, puteți să diluați vopseaua cu puțină apă. Iar dacă este foarte foarte rece, merită să lăsați vopseaua  să se încălzească la temperatura camerei.”

După amestecare urmează vopsirea. Înmoaie pensula în vopsea, apoi aplică-o direct pe mobilier. Cât despre folosirea pensulei, ascult-o pe Annie!

SFATUL LUI ANNIE: „Nu țineți pensula de la capăt și nu o trageți în sus și în jos pe suprafață. Dacă țineți pensula aici, chiar la bază, veți avea o bună prindere și manevrarea ei va deveni sigură. Vopsiți în toate direcțiile, cu mișcări rapide, nu cu mișcări mici de pensulă. Lucrați energic cu pensula pentru a obține o acoperire frumoasă peste tot.”

După aplicarea primului strat, așteptați ca vopseaua să se usuce. În funcție de climă, acest lucru poate dura între 1-3 ore. Odată uscată, aplicați al doilea strat în același mod ca primul și așteptați iar până când vopseaua devine complet uscată.

SFATUL LUI ANNIE: „ Un sfat util– dacă nu vă place mobila vopsită dintr-un motiv oarecare – poate e o problemă de culoare, pentru că nu arată bine în camera respectivă. Poate deveni albastră, roșie, verde sau roz… încercați o altă culoare. Nu ia deloc mult timp.”

 

  

CERUIRE

Poate că acum vine cea mai importantă fază de vopsire: finisare cu ceară, ceruirea. Alege varianta de ceară Annie Sloan care îți place cel mai mult și apoi aplică în același mod ca și vopseaua. Utilizați o pensulă sau o cârpă fără scame pe care o întroduceți în ceară și o aplicați în toate direcțiile. Lucrați pe porțiuni și îndepărtați întotdeauna excesul de pe mobilier, apoi, la sfârșit, asigurați-vă că toate părțile mobilei sunt ceruite. De obicei se recomandă două straturi de ceară. A doua zi ceara poate fi lustruită cu o cârpă moale și fără scamoașe.

SFATUL LUI ANNIE: „Vopseaua și ceara sunt două materiale ce se potrivesc perfect. Ceara poate fi aplicată pe suprafață cu orice. Puteți folosi o pensulă veche. Sau o bucată de material textil ce nu se scamoșează. Nu este obligatoriu să folosești o pensulă de ceară, dar ușurează mult munca. Dacă nu aplic ceară, se vede totul pe ea, așa că îl închid cu ceară, fixez suprafața. Ceara este necesară pentru aspect și protecție.”

❗Important❗ Puteți folosi mobila după ce ceara s-a uscat de tot. Așa-numita „perioadă de întărire” poate dura până la două săptămâni. În acest timp, nu supuneți suprafața la stres sau trafic intens. După 24 de ore mobila poate fi folosită fără a exagera: se pot pune obiecte pe ea, dar cana cu lichid cald de exemplu, ar putea lăsa urme. Odată întărită, ceara formează o peliculă impermeabilă.

 

E SIMPLU: VOPSIM, CERUIM ȘI NE BUCURĂM DE REZULTAT.

Dacă vă este mai accesibil, aici Annie prezintă și demonstrează tot procesul:

 

SPERĂM CĂ AȚI PRINS CURAJ PENTRU O TRANSFORMARE! DACĂ V-AM INSPIRAT SĂ NE ARĂTAȚI REZULTATUL!

REVENIM ÎN CURÂND CU NOI GHIDURI, PÂNĂ ATUNCI INSPIRAȚI-VĂ DE PE PAGINA NOASTRĂ DE FACEBOOK SAU INSTAGRAM ȘI ALĂTURĂ-TE COMUNITĂȚII VOPSIRE MOBILĂ CU ANNIE SLOAN CHALK PAINT