Totul a început cu perioada de pandemie, fiind mama a 2 copii de 2 și 5 ani, mi-a fost greu să mă reîntorc la lucru, așa că am decis să rămân cu ei acasă și să mă reinventez într-un fel – povesteste Ioana Ceobanu.

La început făceam proiecte mici cu copii, de artă si creativitate, după care am ajuns să fac din asta un hobby. Cu pași mici am început să fac diverse decorațiuni handmade, iar acum dețin un mic atelier unde lucrez câteva ore pe zi (cât îmi permite timpul) pentru a crea, pentru a vopsi, pentru a fi într-o lume a mea.

Am aflat din întamplare de termenul de „upcycled” în ceea ce privește piesele de mobilier, în timp ce căutam informații pe un grup despre chalk paint (auzisem eu intr-un tutorial pe YouTube de această vopsea). A avut un impact major pentru mine, mi-a plăcut atât de mult aceasta idee și îi admiram pe toți cei care realizau astfel de proiecte, încât m-am gândit să încerc și eu. Așa am aflat și de Annie Sloan „mama chalk paint-ului” și am început să-i urmăresc pagina Facebook, canalul YouTube… iar în septembrie anul trecut am comandat primele produse Annie Sloan. Eram așa de bucuroasă, ca un copil în dimineața de Crăciun.

… Și așa a început povestea…

 

În timp ce mă întorceam cu copilul de la grădi, am văzut pe marginea drumului acest scaun, abandonat lângă o ghena de gunoi.

198835283_143089667882992_388372371870551137_n

Partea amuzantă, dar și minunată în același timp este, că eu l-am vazut deja în forma finală „The Black Queen”, așa cum l-a descris și o colegă dintr-un grup: ”delicat, elegant si puternic.”

198945248_143089704549655_8622735689144951204_n

Ca și mod de lucru, a fost relativ simplu și distractiv…. mi-am pus mănuși, am desprins și am aruncat materialele textile, deoarece nu se mai putea folosi nimic, am dezinfectat și curățat foarte bine scaunul cu apă caldă și detergent de vase, după care l-am vopsit cu vopseaua Annie Sloan culoarea Athenian Black și l-am sigilat cu ceară neagra Annie Sloan pentru a-i oferi un aspect mai catifelat (ador ceara neagră)… după ce am aplicat foiță de aur sigilat cu lac lucios Annie Sloan.

La partea cu tapițeria (am facut achiziția de pe TAKOY.RO super magazin cu tematică) a fost un pic mai cu bătăi de cap, fiind prima dată când experimentez așa ceva, dar tot timpul sunt entuziasmată când încerc ceva nou, așa că am trecut peste (cu bine).

E o poveste scrisă de Ioana Ceobanu de la Sweet Memories & Magic Brush cu atât entuziasm și avânt, că nu ne-am atins de ea. Dar adăugăm partea noastră. Într-o dimineață rece, am văzut un scaun, care arăta ca și scoasă din revistă. Credeam că e de pe o pagină din Anglia, dar nu. Era chiar de pe meleagurile noastre, și am scris imediat un mesaj lui Ioana. Ne a trimis această poveste care ne e dragă rău de tot, pentru că e foarte bine să vezi cum cutiile de vopsea aduc fericire, iar cum gunoiul cuiva devine comoară. Spor să ai Ioana, și sperăm din suflet, că o să convingi multe persoane să refolosească mobilier vechi, căci se poate și merită! Upcycle rules!