Când în grupurile de recondiționare vedem proiecte finalizate, primele două gânduri sunt: eu nu aș avea timp să stau cu zilele, sau eu nu pot să vopsesc ca lumea.

Adevărul e că majoritatea proiectelor sunt făcute cu țârâita, pentru că omul mai merge la muncă, dar mai ales pentru că această activitate e pentru relaxare. Când nu mai ai răbdare nici de filme pentru a reduce stresul acumulat pe parcursul zilei, atunci un proiect de revopsire poate ajuta.

IMG_3014

Aceste două comode sunt exact un astfel de proiect. Enikő de la Blue Brush Studio a lucrat în total 10 ore la ele pe parcursul unei săptămâni, câte două ore pe zi. A folosit 500 de ml de vopsea Annie Sloan Chalk Paint, culoarea Graphite, ceară maronie cât două nuci și aproximativ 250 de mililitri de lac mat Annie Sloan.  Pentru decorare a folosit cerneală și ștampile IOD, pigment auriu sub formă de praf, transformat în glaze (vezi modul de preparare mai jos).

IMG_6151

Procesul a fost extrem de simplu.

  1. Pregătirea suprafeței a început cu degresare cu detergent de vase.  Partea de sus a mobilei și sertarul superior au fost curățate de lacul vechi cu decapant și hârtie abrazivă, deoarece se dorea  finisare doar cu ceară maronie (fără vopsire).
  2. Vopsirea părții inferioare cu pensulă în două straturi în culoarea Graphite.

eZy Watermark_16-09-2021_01-39-40PM

3. Decorare. Aici sunt două etape. În prima s-a aplicat stampila pe lemnul curățat de lac. Astfel cerneala se absoarbe extrem de rapid. Pe mânere s-a aplicat un strat de glaze creat de Enikő prin mixarea pigmentului pudră auriu cu lac. Cu acest glaze au fost vopsite mânerele și rafturile din interior. Totul în nuanță pală aurie.

eZy Watermark_16-09-2021_01-39-39PM

4. Finisare. Pentru partea superioară s-a folosit ceară maronie în două straturi. După primul strat aplicat, s-a șlefuit cu hârtie abrazivă de 300 și apoi a fost aplicat al doilea strat. Astfel s-a obținut acel efect fin și satinat. Suprafețele vopsite au fost sigilate cu lac mat

După cum vedeți, nu e indicat sentimentul de „nu pot”. Oricine poate, odată ce se apucă. Și nici nu necesită un weekend întreg. Un proiect de „ne vedem diseară”, de destindere, cu rezultat vizibil. Dar dacă chiar nu ai timp sau abilitate, le poți cumpăra gata vopsite de pe site-ul Blue Brush Studio, AICI!

 

Linkurile sunt pentru a vă ajuta să ajungeți cât mai repede la materialele și informațiile căutate. Și nu uitați, suntem la o distanță de o întrebare!