image

Poate pentru că sunt născută vara, iubesc  vacanțele la mare, oricare și oriunde  ar fi Ea – Marea! Iubesc plimbările lungi pe plajă, și ador să privesc casele de vacanță decorate atât de diferit, dar având totuși în comun ceva din specificul locului, specific stilului marin – așa visează Nana Rădulescu de la Galeria Latină din București la mare mereu.

„Stilul marin în limba română, Coastal style sau Beach style în engleză – căci da, ei englezii cu aristocrația lor au dat tonul în stațiunile de coastă, amenajând hoteluri, pensiuni și case de vacanță care sugerează ideea de relaxare prin excelență. Pentru că nu vorbim despre un proiect de arhitectură, voi face referire la ceea ce ne este la îndemână și putem schimba cu ușurință: cromatica, iar cheia cum zice Annie Sloan, este albastrul, căruia i se alătură albul și verdele.

În România stilul marin apare la Mamaia în vilele construite în perioada interbelică și cu puțină imaginație putem integra și casele din Delta Dunării și Dobrogea de Nord – Jurilovca, Murighiol, în același stil, reinterpretat. Albastrul de Jurilovca a fost motivul care m-a determinat să decorez această  piesă de mobilier, foarte dragă mie pentru că reprezintă esența unei vacanțe de vară la Marea Neagră.

image (2)

Dacă stilul marin este lejer, minimal, rafinat și bazat pe decoruri naturale, trebuie amintit că uneori este confundat cu stilul nautic, care este mai strict, folosindu-se de obiecte care fac trimitere directă, facilă (machete și elemente) la activități de navigație. Regăsim Oxford Navy  ca accent, Emperors Silk, dungile în țesături, auriuri în metale (lămpi, felinare).

        image (3)                     image (4)

Oriunde îți vei face vacanța, poate treci o zi pe la mare să te bucuri de briză, să-ți poposească apusul de soare în gene o clipă … și să-i aduci culorile cu tine. Enjoy!
image (5)
image (1)
Pentru o locuință fermecătoare în acest stil, sau orice sfat de rang înalt o puteți contacta pe Nana Rădulescu direct prin site-ul galeriei aici: www.galerialatina.ro sau sai trimite-ți mesaj!