Stilul shabby și cel vintage se confundă des, deoarece ambele adoră antichizarea și ne duc parcă într-o călătorie în timp. Luna aceasta ne scufundăm în stilul shabby, iar ghidul nostru va fi shabbychic.ro sau  Mobilashabbychic, cum o puteți cunoaște de pe Facebook. O poveste dragă nouă, căci recondiționările din acest atelier au nuanțe de Annie Sloan Chalk Paint. Ne-am gândit să vorbim despre un proiect anume, dar și despre cum se lucrează cu vopseaua cretă.  

rsz_dulap_as_6

 

Upcyclingul îți este familiar. Ai cunoscut mai devreme concepția de recondiționare mobilier/decorare mobilier simplă? Cum ai început?

Am început să vopsesc mobilă din întâmplare. Voiam să am în casă o piesă făcută de mine si sora mea ca și amintire. Micul nostru proiect a fost un scăunel pe care l-am vopsit și pictat împreună. De atunci nu m-am mai putut opri și acum face parte din mine.

 

 Am văzut multe minunății pe pagina ta. De ce ai ales/ai acceptat acest proiect? Are o poveste anume?

Am acceptat cu bucurie acest proiect pentru că mi-a oferit libertate și m-a încurajat să fac ce simt.

De ce ai ales exact acest mobilier pentru recondiționare?

Am ales să recondiționez această piesă pentru că am iubit-o de când am văzut-o. Sub toate „defectele” provocate de anii trecuți peste ea am văzut frumusețea. Este genul de piesă pe care aș alege-o oricând.

before

Reprezentații stilului shabby și vintage de obicei adoră Annie Sloan Chalkpaint TM pentru textura sa, dar suntem curioși, tu de ce ai ales această vopsea? Ce îți place cel mai mult, ce este cel mai important pentru tine în produsele Annie Sloan? Sau de ce nu, care este produsul tău preferat?

Cred că printre lucrurile cele mai importante care m-au facut să aleg și să rămân la produsele Annie Sloan este aderența lor pe orice material fără prea multe pregătiri și faptul că se lucrează atât de ușor cu ele. Nu am un produs preferat, nici nu aș avea cum să îmi aleg. Îmi place tot la aceste produse, de la textură până la nuanțe etc.

rsz_dulap_as_10

De când te gândești la această transformare? Cum te pregătești și ce te inspiră înainte sau în cursul vopsirii?

M-am gândit la această transformare de cum am văzut piesa. Recunosc că de cele mai multe ori nu am o idee fixă sau pornesc la drum cu un plan și ajung la final cu o imagine total diferită. Cred că în tot procesul de transformare cel mai mult mă inspiră piesele în sine, forma lor și detaliile.

rsz_dulap_as_4

Cum ai început vopsirea? Cum ai pregătit suprafața? Ce tehnică ai folosit?

Cea mai importantă etapaă dar și cea mai puțin plăcută este pregrătirea suprafeței. Am degresat foarte bine suprafața și am reparat anumite defecte. Am ales să păstrez micile imperfecțiuni și să construiesc în jurul lor.

Ai diluat vopseaua? Dacă da, de ce și care a fost experiența?

De cele mai multe ori nu diluez vopseaua sau dacă aleg să fac acest lucru doar umezesc pensula. Pentru acest proiect aveam nevoie de textură așa că nu am diluat vopseaua.

Câte straturi au trebuit pentru acoperirea totală?

Am folosit 3 straturi de Greek Blue.

dulap AS 1

Cu ce ai sigilat vopseaua? De ce a fost asta alegerea?

Iubesc ceara și am ales-o și pentru acest proiect. Finish-ul arată atât de natural, nu se compara cu nimic. Plus că am vrut să mă joc cu mai multe tipuri de ceară.

Cum ai aplicat stratul fixativ?

Pentru ceară aleg întotdeauna pensulele din păr natural Annie Sloan și o cârpă curată pentru ștergerea excesului.

Cu ce accesorii ai lucrat? (ce fel de pensulă, rolă, pensulă pt ceară etc.)

Recunosc că îmi place să mă chinui și aleg pentru aplicarea vopselurilor cea mai mică pensulă rotundă care să mă ajute să ajung în toate colțurile și detaliile mobilei.

Ești mulțumită de rezultat?

Pentru mine rezultatul este ceea ce îmi doream și nu am întâmpinat probleme în a-l obține.

rsz_dulap_as_3

Ce sfaturi ai? Ce ai experimentat de-a lungul lucrării? Ne spui câteva secrete din culise?

Cel mai de pret sfat pe care il pot da este să aveși curaj și să dați frâu liber imaginației. Cu un minim de documentare oricine poate folosi produsele Annie Sloan. Așa cum am spus, pregătirea suprafeței este un pas foarte important, o dată trecut începe distracția.

Stilul shabby presupune un ochi bine format pentru detalii, iar finisarea și decorarea în sine au un rol la fel de importatnt ca vopsirea. Care a fost partea cea mai plăcută a vopsirii/decorării și de ce?

Iubesc să aplic vopseaua indiferent de tehnică iar despe decorare nici nu mai vorbesc. Acolo ai șansă de a te juca cu diferite tipuri de ceară, transferuri, mulaje și posibilitățile sunt infinite. În acel moment piesa începe încet, încet să prindă viață.

rsz_dulap_as_14

Există o etapă anume a procesului de transformare mai greoaie, sau care îți consumă mai mult timp?

Pregătirea suprafeței este o etapă care consumă destul timp și aici mă refer la piesele care au nevoie de mai multe intervenții decât o simplă degresare.

Annie Sloan a declarat de multe ori, că Chalk Paint e pentru oricine dorește să vopsească, fără studii de specialitate, cursuri costisitoare. Tu cui ai recomanda această vopsea?

Din punctul meu de vedere produsele Annie Sloan pot fi folosite cu succes de toată lumea chiar și de către cei care cred că nu au astfel de inclinații. Am pus mâna pe pensulă la vârsta de 30 de ani, când am descoperit aceste produse. Până atunci credeam despre mine că am două mâini stângi.

dulap AS 9

Ce mesaj ai transmite celor care vor să-și vopsească mobila, dar nu au avut încă curajul? 

Îndrum pe cei ce vor să facă asta dar nu au curaj, să îndrăzneasca pentru că nu este foarte dificil iar satisfacția este mare atunci când vezi ce poate să iasă din mâinile tale. Totul este mult mai simplu în ziua de astăzi când „inspirația” este la un click distanță iar produsele Annie Sloan vin la pachet cu toate informațiile de care ai nevoie. Distribuitorii te îndrumă și te ajută cu toate informațiile de care ai nevoie.

După cum te cunoaștem, persupunem că deja ai o listă cu proicetele ce urmează. Știi deja care va fi următorul tău proiect de recondiționare/revopsire?

Încă nu m-am gândit care o să fie următorul proiect, dar la mine inspirația vine pe moment și profit la maxim de lucrul acesta.

 

rsz_dulap_as_12

Noi la Annie Sloan Romania vă așteptăm oricând doriți să vă aventurați pe ape necunoscute. Experiența noastră vine deodată cu cutiile de vopsea, ca voi să realizați lucruri superbe. Vă dorim multe renașteri și zâmbete în anul ce vine. Să ne bucurăm împreună de rezultate!