Stilul Fusion, cavalcada stilurilor

/, Paletar, Stilul Fusion/Stilul Fusion, cavalcada stilurilor

Stilul Fusion, cavalcada stilurilor

Un stil tânăr, apărut la sfârșitul secolului 20 ce poate fi caracterizat prin improvizare, combinarea stilurilor în mod intuitiv. Este stilul preferat al persoanelor cu încredere în sine, curajoase și cu un bun gust înnăscut. La timpul lui a înlocuit minimalismul practic si funcțional, cu libertatea de gândire și acțiune. Regula de baza a stilului este combinația unor obiecte incompatibile la prima vedere. Este de fapt o fuziune a stilurilor, creația de armonie prin îmbinarea diferitelor obiecte.

81-11

Caracteristicile stilului fusion:

  • explozie de culori, mai ales culorile tari si aprinse: verde, roz, turquoise, roșu, galben, portocaliu – toate combinate cu armonie
  • armonia se referă la toate componentele  amenajării – culoare, materiale, formă, textură, structură
  • este o combinație de vechi cu nou, rococo cu modern, o combinație a materialelor scumpe, exclusive cu cele ieftine
  • mobila este de obicei minimalistă, insă combinată cu elemente în culori vibrante
  • dat fiind că stilul a apărut în Filipine, imprimeurile și motivele animalice și vegetale sunt des folosite
  • textilele joacă un rol foarte important, se pot folosi perne cu imprimeuri vegetale, dar și covoarele persane
83-10
Fiind un stil care adoră culorile, paleta Annie Sloan Chalk Paint oferă multe posibilități. Un paletar pentru inspirații arată în următorul fel:
Barcelona

Stilul fusion încurajează combinările în ceea ce privește mobilierul, deci masa de la bunica și scaunele steam punk pot fi o combinație reușită. Dacă sunteți un spirit liber descătușați-vă imaginația!

colorful-living_rooms

Bucătăria este spațiul cu cele mai multe posibilități pentru acest stil. Oferă posibilitatea de a crea un spațiu vesel, plin de energie și culori.  Nu vă fie frică să folosiți culori!

In stilul fusion se poate orice. Chiar și kistchul are loc, dacă e poziționat bine. Fusion este stilul fără restricționări, cu un paletar bogat sau minimalist, cu elemente decorative luate din natură și o combinație curajoasă de forme și texturi.

beachy_living-rooms