De multe ori  amenajarea unui interior ne dă bătăi de cap, însă nu trebuie să inventăm, doar să reintepretăm și să combinăm pe  gustul nostru liniile ce se potrivesc cel mai bine cu personalitatea noastră.

Modern-Geometric-Hexagon-Capri-Pink-chest-of-drawers-3

Unii dintre noi caută simetrie, alții își dau frâu liber creativității și imaginației și printre stilurile de design interior aleg să reintenteze. Așa s-a născut stilul modern retro, sau retro modern, depinde de cum vă place.

Acest stil se află exact la polul opus al stilului clasic, este definit prin imaginație și creativitate. Piesele de mobilier din acest stil sunt de cele mai multe ori „desperecheate” putem avea sentimentul că nimic nu se porivește cu nimic. Când vorbim despre acest stil este important de reținut că nu este nici o regulă, și nu o dăm în bară dacă piesele pe care le alegem nu se asortează. În acest stil și imperfectul este unul cât se poate de perfect, așadar să îmbrățișăm imperfecțiunea!

IMG_20201007_110147-2

RE-condiționare și RE-gândire realizată de  Rouge Boutique Decor

În cazul în care vă întrebați care este farmecul acestui stil este lipsa formelor, a graficii și a modelelor stricte. Dacă vrem să decorăm în stilul modern retro, nu trebuie să ne fie frică de culori puternice, combinații ieșite din comun.  Paletarul Annie Sloan Chalk Paint™ conține o gamă largă de culori din care puteți alege. Nuanțele de gri, și de verde sau rozul sunt cele mai des întâlnite în cromatica acestui stil, dar cum am menționat și mai sus, nu există regulă.

n17

Măsuță de machiaj REcondiționată în atelierul Allmycrafts

Care este tipul de mobilier care predomină acest stil? Forme neobișnuite, suprafețe lucioase și materialele folosite sunt foarte atipice. Acest stil s-a dezvoltat la începutul aniilor `60, când au fost încercări de a folosi plasticul, cauciucul și sticla ca să acapareze un astfel de look. Din acest motiv scaunele din plastic sunt caracteristice pentru acest stil.

Athenian-Black-and-Olive-with-Lacquer-Outdoor

4+1 sfaturi pentru realizarea stilului modern retro:

  1. mobilier care are suprafață lucioasă și formă clară
  2. Imprimeuri la tapițerii și tapet
  3. Materiale folosite: cromul, lemnul, plasticul și cauciucul
  4. Culori vii
  5. Piese de mobilă statice și mobile

IMG_20210211_124201

Măsuță de cafea REcondiționată în atelierul Allmycrafts

Imprimeurile și  formele exentrice au luat avânt tot în această perioadă. Amprenta cea mai mare a pus-o Andy Warhol și operele sale de artă care nu puteau a fi numite portrete, însă erau îndrăgite chiar de la început.

20210504_133710

Reamenajarea unei caremere de hotel a prins contur datorită atelierului Allmycrafts 

Gama de produse pe care le găsești la stockiștii vopselelor Annie Sloan Chalk Paint din România îți dau posibilitatea să realizezi un astfel de interior! Nu uita, nu trebuie să fi artist sau designer, trebuie doar să începi!