Anul acesta nu prea o să călătorim peste mări si țări, așa că poate a venit vremea să investim în ambiente ce ne duc cu gândul la vacanțele din Franța, Provence sau Grecia. Vă aducem ca inspirație, casa de fermă din Franța a lui Annie Sloan.

05-11-19-annie-sloan-exterior

Nu vă descurajați. Casa a fost cumpărată acum treizeci de ani, când Annie avea copii mici. A fost o clădire plină de șoareci și crăpături. Ceea ce veți vedea voi aici e rezultatul a 30 de ani de transformare continuă și de regândire în funcție de necesitățile familiei. Deci, dacă aveți o casă veche, poate a venit vremea să o transformați în locul unde vă veți simți în vacanță. Un refugiu în stilul drag vouă.

Noi vă arătăm niște idei în stilul lui Annie Sloan. După cele două articole, sigur veți fi mai inspirate. La finalul fiecărui articol veți găsi învățăturile adunate frumos 🙂

Pereții

Casa lui Annie e cu pereți din lut și pietre, așa că a optat să le vopsească cu Chalk Paint. Deoarece vopseaua nu conține latex, lasă pereții să respire așa că lutul rezistă mai bine în timp. Să nu vorbim de faptul, că aerul e mult mai sănătos în încăperi.

annie-sloan-bedroom-2-1556808604

Un artist care iubește culorile va vopsi mobilierul în culori putenice. De aceea Annie a ales să vopsească pereții în Old White și culori neutre.

05-11-19-annie-sloan-dresser1

„Am decorat pereții din sala de mese cu mult timp în urmă, folosind șabloane găsite într-un magazin din Franța. Am continuat să le suprapun complet și parțial în mai multe culori diferite, până când am fost mulțumită de aspect. Scaunele bretone sunt vopsite în culori vibrante, arătând bine împreună”-  povestește Annie.

05-11-19-annie-sloan-dresser

 

Tavanul de grinzi 

O casă veche va avea și lemn putred. Așa a fost și în  cazul acestei case. Unde se putea, Annie a optat să lase lemnul în culoarea naturală, însă o parte din grinzi au fost schimbate. Ca să camufleze diferența de culori, a vopsit grinzille în Louis Blue cu Duck Egg Blue. Două nuanțe de albastru foarte aproapiate și totuși diferite. 

05-11-19-annie-sloan-fireplace

 

Scări și podele  de lemn

După cum ați văzut deja, o parte din podele a rămas în culoarea naturală a lemnului. Însă scările au inspirat-o pe Annie și le-a vopsit. Astfel această scară a devenit decorațiunea camerei, fiind foarte colorată și boemă.

annie-sloan-studio-1556808604

Cealaltă scară însă se integrează în mod subtil. E în același ton cu peretele și lasă peretele pronunțat să fie piesa centrală a încăperii. 05-11-19-annie-sloan-dining-room

 

Ce am învățat de la Annie Sloan?

  1. Alege materialele pentru renovare respectând nevoile suprafețelor existente. (Nu aplica vopsea pe bază de latex pe lut, nu încărca lemnul cu vopsea de ulei.)
  2. Dacă ai mobilier viu colorat, optează pentru pereți de culori neutre.
  3. Lasă lemnul la vedere, dacă e în stare bună.
  4. Dacă vopsești lemnul, alege o vopsea care să arate structura lemnului, astfel obții suprafețe rustice.

Dacă vi s-a părut util acest articol, reveniți săptămâna viitoare pentru că vom povesti despre amenajare, mobilier și baie. Don’t miss out! Follow us on Facebook: https://www.facebook.com/AnnieSloanRomania/ sau Instagram: anniesloanromania.

 

Photography: Bénédicte Ausset Drummond & Christopher Drake.