Acum că a sosit vremea bună și natura ne cheamă să petrecem și mai mult timp în aer liber, am adunat 11 sfaturi despre cum să folosiți Annie Sloan Chalk Paint™ și pe mobilierul din grădină!

Subliniem de multe ori că vopselele Chalk Paint™ sunt concepute pentru interior. Dar ce facem când am vopsit deja totul în casă și vrem să ne bucurăm de magia culorilor și în exterior sau dacă vrem să mutăm „sediul” în grădină sau pe terasă dar nu vrem să renunțăm la ambianța familiară?

11 Sfaturi pentru vopsirea mobilei din grădină_1   11 Sfaturi pentru vopsirea mobilei din grădină_2   11 Sfaturi pentru vopsirea mobilei din grădină_3

Citiți aici sfaturile noastre pentru a păstra mai mult timp intensitatea și veselia culorilor și pe mobilierul exterior: 

  1. CHALK PAINT ÎN EXTERIOR? – „Da, se poate folosi Chalk Paint™ și în aer liber.” este răspunsul la această întrebare, cu care ne întâlnim foarte des atât noi, cât și stockiștii noștri. Da, am vopsit și noi nenumărate piese de mobilier exterior. Cu toate acestea, este adevărat și în cazul vopselelor Chalk Paint™, ca și în cazul oricărui material folosit pentru exterior, că nu o să țină o viață întreagă, fiind expuse la efectele vremii. Din fericire, așa cum și noi ne schimbăm de-a lungul timpului, putem să reînnoim și lucrurile din jurul nostru. 
  2. NU TREBUIE ȘLEFUIT – Spunem de fiecare dată, când vine vorba despre vopsitul cu Chalk Paint™, că o suprafață intactă (fără deteriorări) nu trebuie șlefuită sau vopsită cu grund înainte de vopsire. Acest lucru este valabil și pentru mobilierul de exterior.
  3. SCAPĂ DE DETERIORĂRI – straturile de vopsea crăpată, deteriorată sau ruginită în schimb trebuie îndepărtate și șlefuite. Putem vopsi și peste acestea, dar n-are rost, pentru că se vor desprinde odată cu vopseaua. Vopselele Chalk Paint sunt bune la foarte multe lucruri, dar nu le putem folosi drept adeziv, iar dacă vopsim peste o suprafață deteriorată putem să distrugem toată munca noastră.
  4. CURĂȚAREA – Curățăm bine mobilierul înainte de vopsire (de exeumplu cu apă și săpun sau detergent de vase, sau cu alcool tehnic), deoarece mobilierul de exterior este de obicei mai murdar și mai prăfuit decât cel de interior. După ce am terminat, doar scoatem capacul de la cutia de vopsea, amestecăm bine vopseaua și suntem gata pentru partea distractivă.
  5. LĂCUIRE – Lacul Chalk Paint™ în orice finisaj (mat sau lucios) este cel mai bun prieten al mobilierului tău de exterior: protejează împotriva razelor UV, păstrează culoarea și este rezistent la apă.
  6. FOLOSIM LAC LA… – Mobilierul de grădină, dar practic la orice tip de mobilier folosit des, pe care vă așezați des, care are suprafețe orizontale pe care stă apa, sau este expus razelor de soare. În cazurile acestea suprafețele au nevoie de lac, pentru ca vopseaua să rămână durabilă și să nu se desprindă în timp.
  7. NU FOLOSIM LAC LA… – Suprafețele verticale, cum ar fi pereții unei magazii, gardurile sau suprafețele din cărămidă. Acestea fiind de obicei realizate din materiale poroase, le face o suprafață ideală pentru Chalk Paint™, și sunt mai puțin expuse la cei doi dușmani ai exteriorului: razele UV și apa.
  8. DOUĂ STRATURI – Aplicăm cel puțin două straturi subțiri (!) de lac pentru a sigila bine suprafața. Trebuie să acordăm o atenție deosebită, ca să nu omitem colțurile sau marginile.

SFATURI DE LA DISTRIBUITORI: 

  • Se recomandă să treacă cât mai mult timp posibil, până la 24-48 de ore, între straturile de vopsea și lac, pentru a permite fiecărui strat să se usuce bine, astfel încât noul strat să nu îl ia din greșeală pe cel anterior. Cu alte cuvinte, să lăsăm straturile de vopsea să se usuce foarte bine înainte să dăm cu lac.
  • Putem verifica la lumină, privind din lateral, dacă nu a rămas nicio suprafață nelăcuită.
  • Îl putem aplica cu o pensulă sau cu o rolă. Pensula ne permite să ajungem în locurile greu accesibile, iar cu rola este mai ușor să întindem lacul în mod uniform. Dar este o chestiune de preferință. Cheia este să folosim deodată doar o cantitate mică de lac.

Și să nu uităm că timpul total de întărire pentru lac este două săptămâni. 

  1. FII ATENT LA PROGNOZA METEO – De obicei vopsim mobilierul de exterior în aer liber! Procesul de vopsire poate dura până la câteva zile, așa că este mai bine să începem într-un moment în care nu se așteaptă ploaie, furtuni sau orice altceva care ar putea deteriora munca noastră. 
  2. NU FOLOSIM CEARĂ – Cel puțin nu pentru sigilarea mobilierului exterior vopsit. Lacul este materialul potrivit pentru asta. 
  3. JOACĂ-TE CU CULORILE VII! – În cazul mobilierului din grădină sau terasă poți să-ți lași imaginația și creativitatea și mai liberă! Joacă-te liniștit cu cele mai vii culori din paletarul vopselelor Chalk Paint™!

11 Sfaturi pentru vopsirea mobilei din grădină_4

Dacă vrei să afli mai multe despre lăcuire, ca să prinzi curaj, iată aici un video în care Annie vorbește despre metodele de lăcuire. Iar dacă ai nevoie de ajutor sau sfaturi, nu ezita să ne scrii în comentarii aici, pe platformele noastre de social media sau să îi contactezi pe oricare dintre distribuitorii noștri minunați și talentați!

Iar dacă ai vopsit deja ceva pentru exterior, trimite-ne o fotografie despre proiectul tău pe Facebook sau Instagram, ca să împărtășim experiențele noastre și să îmbogățim cunoștințele și mai mult!