Dacă ați folosit vopselele Annie Sloan Chalk Paint, deja știți cu siguranță că suprafața vopsită trebuie sigilată de fiecare dată. Iar soluția cea mai des folosită și recomandată este ceara transparentă Annie Sloan. Dar asta nu e singura variantă de ceară din gama Annie Sloan, iar în acest articol o să vorbim despre fiecare în parte.

Trebuie să menționăm că suprafețele vopsite pot fi sigilate și cu lac, în cazul în care avem nevoie de o suprafață mai rezistentă la apă sau cu protecție UV, de exemplu în cazul unui blat de masă, sau al unui mobilier de grădină. Dar despre gama lacurilor Annie Sloan o să vorbim într-un articol următor.

1.Ceara transparentă:

Gama cerurilor Annie Sloan_1

Cum am menționat mai sus, ceara transparentă este cea de bază pentru sigilarea suprafețelor vopsite cu Chalk Paint. Rolul principal al cerurilor este să protejeze suprafețele vopsite, dar totodată ele scot în evidență adevărata culoare a vopselei și ajută la obținerea unei suprafețe catifelate, aproape ca pielea. 

Pentru aplicare o să ai nevoie de o pensulă pentru ceară Chalk Paint, care datorită formei sale conice poate extinde ceara pe toata surafața mobilei, chiar și în locurile cele mai înguste. Iar dacă nu aveți o pensulă pentru ceară, puteți folosi o cârpă care nu lasă scame.

Pentru un finisaj și mai catifelat la atingere, puteți să șlefuiți foarte ușor suprafața vopsită, folosind un burete abraziv foarte fin. Dacă doriți, puteți să șlefuiți după fiecare strat de vopsea, iar la final să aplicați ceara cu o pensulă pentru ceară sau cu ajutorul unei cârpe, și astfel o să obțineți o suprafață aproape ca pielea.

Gama cerurilor Annie Sloan_2 Gama cerurilor Annie Sloan_3

Luați o cantitate mai mare și întindeți pe suprafața vopsită, lucrând bine ceara în suprafață, ca și când folosiți cremă de mâini. Nu vă temeți, chiar dacă trebuie să saturați bine pensula la început. La fel ca vopselele, și cerurile Annie Sloan au o acoperire foarte bună.

2. Cerurile colorate:

Pe lângă ceara transparentă, există și trei tipuri de ceruri colorate și anume: 

  • Ceara închisă

Gama cerurilor Annie Sloan_4

  • Ceara neagră

Gama cerurilor Annie Sloan_5

  • Ceara albă

Gama cerurilor Annie Sloan_6

 

Aceste variante de ceară pot fi folosite în locul sau împreună cu cea transparentă, dacă dorim să experimentăm cu un efect mai întunecat, sau dacă vrem să obținem diferite efecte mai speciale. 

Gama cerurilor Annie Sloan_7

De exemplu putem realiza un efect antichizat sau rustic prin folosirea cerurilor colorate doar pe marginile sau detaliile, mulurile unui mobilier vopsit. Sau pe o suprafață texturată, ca să accentuăm urmele de pensulă create în vopsea.

Pentru asta aplicăm mai întâi puțină ceară transparentă pe suprafață și întindem bine, după care ștergem orice exces cu o cârpă curată. Urmează ceara închisă: neagră sau maro, în funcție de preferințe. Nu te teme, dacă efectul ți se pare prea închis: startul inițial de ceară transparentă va permite reglarea tonului. Datorită ei, poți șterge o parte din ceara închisă la culoare cu o cârpă, pentru că suprafața nu o va absorbi imediat. Dacă vrei un ton și mai subtil, ia o pată de ceară transparentă și șterge și mai meticulos ceara închisă la culoare, până când obții finisajul dorit.

Gama cerurilor Annie Sloan_8

Ceara albă putem să o folosim și în locul celei transparente, astfel obținând un efect de zahăr pudră.

Dar putem folosi cerurile colorate și pe un mobilier din lemn natur și să obținem un efect antichizat sau de băițuire printr-un singur pas.

 

3. Cerurile decorative:

 

Gama cerurilor Annie Sloan_9

Spre deosebire de cele menționate până acum, variantele de decor ale cerurilor Annie Sloan nu sunt folosite pentru sigilarea suprafețelor vopsite, ci, după cum sugerează și numele, doar pentru a realiza diferite decorațiuni. 

Gama cerurilor Annie Sloan_10

Cerurile decorative metalice evidențiază detaliile, muluri, muchiile elementelor decorative, marginile mobilierului, sau le putem folosi pentru a crea unele forme sau figuri speciale, cu șablon sau fără.

Cerurile decorative au o textură foarte cremoasă, astfel că le putem aplica atât cu o cârpă care nu lasă scame, cât și cu o pensulă mică (pentru șablon sau pentru detalii) sau chiar și cu degetul.

Gama cerurilor Annie Sloan_11   Gama cerurilor Annie Sloan_12

Cu trei culori diferite disponibile (Silver, Bright Gold și Warm Gold), posibilitățile sunt chiar infinite.

Gama cerurilor Annie Sloan_13

Data viitoare vorbim despre diferitele tipuri de lacuri și despre când, unde și cum le folosim. Până atunci spor la vopsit tuturor și sperăm că v-am făcut curioși și o să folosiți cerurile Annie Sloan și într-un mod creativ. 

Iar dacă aveți întrebări referitoare la orice tehnică sau produs Annie Sloan, nu ezitați să contactați oricare dintre stockiștii noștri talentați!