Primăvara este întotdeauna un moment de reînnoire, atât în natură cât și în casele noastre. În timp ce facem curățenia de primăvară de obicei ne vin în minte idei de renovare: un pic de retuș aici, o bucată reparată acolo, un strop de vopsea peste tot.

După ce s-a născut ideea, facem și planul, iar una dintre părțile cele mai importante este alegerea materialelor potrivite. Aici vin în ajutor vopselele Annie Sloan, care acoperă toate nevoile de renovare: de la mobilier, prin uși și ferestre, până la pereți.

Probabil că știți deja că există trei tipuri de vopsea Annie Sloan, adică Chalk Paint™, Satin Paint și Wall Paint.

În acest articol le vom prezenta pe fiecare în parte: trăsăturile generale, cum trebuie folosite și care sunt avantajele lor, ca să puteți lua o decizie cât mai informată.

Trei vopsele pentru o renovare completă_1

Chalk Paint:

 • Ce este?

Chalk Paint™ este o vopsea de cretă foarte versatilă, ușor de utilizat, și care aderă foarte bine la aproape orice suprafață, fără preparare sau grunduire. Se usucă foarte repede, iar suprafața vopsită va avea un aspect mat, care necesită sigilare cu ceară sau lac. 

 • Unde o putem folosi?

Poate fi folosită atât în interior cât și în exterior (împreună cu un lac care rezistă la ploaie și are protecție UV), în principal pe lemn, dar aderă pe aproape orice tip de suprafață: lemn, PAL, gresie, faianță, sticlă, metal, plastic, textil sau chiar și pereți (care respiră).

Trei vopsele pentru o renovare completă_2

 

 • Cum o folosim?

Vopseaua Chalk Paint™ poate fi aplicată cu o pensulă (pensula rotundă de Chalk Paint sau o pensulă plată) sau un trafalet pentru un rezultat „clasic”, poate fi pulverizată, sau aplicată cu o grămadă de tehnici diferite (despre tehnicile de bază puteți să citiți mai multe aici). După cum puteți citi și în articolul de mai sus, putem folosi diferite pensule și tehnici pentru a obține diferite finisaje, de exemplu pensula rotundă pentru a crea un efect rustic, sau pensula plată pentru un finisaj neted.

Pentru o acoperire bună trebuie să aplicăm 2-3 straturi de vopsea, iar după uscare este obligatoriu să sigilăm suprafața vopsită cu ceară sau lac.

 • Timp de uscare?

Vopseaua Chalk Paint™ are un timp de uscare foarte scurt. În funcție de suprafață variază între 30 și 90 de minute / strat.

 • Paleta de culori

Paletarul Chalk Paint™ este foarte vast: 45 de nuanțe, de la cele deschise până la închise, de la cele clasice până la nuanțele vii, îndrăznețe, provocatoare.

Trei vopsele pentru o renovare completă_3

Satin Paint: 

 • Ce este?

Satin Paint este o vopsea ușor lucioasă, cu pigmentație puternică, autonivelantă, care nu necesită sigilare cu ceară sau lac, și este foarte rezistentă la abraziune (lavabil și frecabil). 

 • Unde o putem folosi?

Este alegerea perfectă pentru un blat de masă, mobilă de bucătărie, pervazuri, plinte, uși sau rame de ferestre, adică în general suprafețele cu un trafic mai intens, dar putem să o folosim pentru vopsirea mobilei de orice fel.

 • Cum o folosim?

La Satin Paint e important să menționăm că în cazul mobilei din lemn e recomandat să șlefuim ușor suprafața înainte de vopsire, sau să folosim un strat de grund, iar în cazul suprafețelor laminate utilizarea unui grund e obligatorie. Acesta poate fi un primer simplu pe bază de apă, sau chiar și un strat de Chalk Paint™.

Putem să aplicăm vopseaua cu o pensulă plată sau cu un trafalet, sau putem să o pulverizăm, iar pentru o acoperire bună trebuie să aplicăm 2-3 straturi subțiri. 

 • Timp de uscare?

În general 1 oră / strat, sau când este uscat (nu mai este rece) la atingere.

Trei vopsele pentru o renovare completă_4

 • Paleta de culori

Are un paletar compus din 16 nuanțe, care armonizează atât cu cele din gama Chalk Paint™ cât și cu cele din gama Wall Paint, ca să poți armoniza culorile din casa ta.

 

Trei vopsele pentru o renovare completă_5

 

Wall Paint: 

 • Ce este?

Este o vopsea acrilică pe bază de apă monofazată (nu necesită amorsare, dacă vopsim pe o suprafață netratată), bogat pigmentată, cu un aspect mat, pudrat, cu un ușor luciu catifelat, iar suprafața obținută va fi lavabilă, frecabilă și foarte rezistentă. 

 • Unde o putem folosi?

Vopseaua Wall Paint a fost concepută special pentru vopsirea pereților.

 • Cum o folosim?

Cu o pensulă sau un trafalet pentru vopsirea pereților, sau cu un pulverizator de vopsea. De obicei acoperă cu 1-2 straturi și nu trebuie sigilată. 

 • Timp de uscare?

1 oră şi jumătate / strat, iar întărirea totală necesită 24 de ore.

Trei vopsele pentru o renovare completă_6

 • Paleta de culori

32 de culori, de la cele clasice până la cele mai îndrăznețe, unele comune cu paletarul Chalk Paint™, altele fiind exclusive paletarului Wall Paint.

Trei vopsele pentru o renovare completă_7

Sperăm că această mică prezentare vă va ajuta în alegerea vopselelor potrivite pentru proiectele voastre din această primăvară, iar dacă aveți nelămuriri, întrebări sau vreți să cumpărați produsele Annie Sloan, nu ezitați să contactați stockiștii noștri Annie Sloan România!

Să aveți o primăvară plină de culori, relaxare și creativitate!